niedziela, 8 lipca 2012

Sezon jeziorowy rozpoczęty

Nareszcie zakończyłam pisanie pracy magisterskiej. Po obronie mam nadzieję, że będę mieć więcej czasu by tu coś naskrobać. Na razie przygotowanie do ostatniego egzaminu pochłania mój czas. W międzyczasie powstają różne przetwory porzeczkowe. Dziś był to dżem z czerwonej poprzeczki z brzoskwiniami. W smaku lekko kwaskowy, o delikatnym brzoskwiniowym aromacie. W sam raz jako dodatek do naleśników.
Zaczęliśmy też sezon kąpielowy. Temperatura wody wzrosła na tyle, że wchodzenie do niej nie jest szokiem. Kilka fotek z zachodu nad naszym jeziorem:

 

 

Byliśmy ostatnio nad morzem, woda nadal lodowata. Jedynie dzieciaki miały odwagę się kąpać.
Nie omijają nas też burze, ale jakoś specjalnie nam to nie przeszkadza, a czasem aż miło popatrzeć na takie zjawisko. Poza tym kwiaty kwitną, a pomidory i papryki w foli rosną jak szalone, nie mogę już się ich doczekać :)


Szukaj na tym blogu